תעסוקה ופנאי.
החיים עם ילד אוטיסט, אינטנסיביים ביותר, פגישות עם הצוותים, ביקורים אצל רופאים, מאבחנים, הליכה לטיפולים, וזה חוץ מהטיפול היומיומי הרציף והמתיש.
בשעות הבוקר והצהריים בהם הילד מבלה בבית הספר או בגן, זה הזמן שלנו עם עצמינו, עבודה, מנוחה, שיגרה וכו', אך מה קורה כשהילד חוזר הביתה?
הרבה ילדים זקוקים לתעסוקה ושמירה אדוקה ורצופה.
אני בטוחה שיש משפחות הנעזרות במתנדבות וכדו' וזה באמת מבורך.
ועדיין, ישנן תמיד את הזמנים בהם הילד בבית ואינו מוצא לעצמו תעסוקה הולמת, שמאפשרת לכם ההורים לשבת שתי דקות על הכיסא או הספה מבלי להקפיץ לכם את הלב, היכן הוא ומה הוא עושה.
לעיתים, ניתן למצוא ילדים המעסיקים את עצמם, אך לרוב זו לא תהיה התעסוקה שאנו שמחים בה. הכרתי ילד שעיקר עיסוקו היה לקרוע ניירות, והיה גומר כמויות של דפים בכל יום, לרוב, הצליחו לספק לו דפים בכמות תואמת, אך בימים שלא, הוא היה לוקח ניירת חשובה שלא הוחבאה עדיין מאחורי מנעול וקורע אותה, ילדים אחרים ישבו שעות ויסובבו צלחות.
העסקה עצמית זו מטרה חשובה ומשמעותית, בייחוד ככל שהילד הולך ומתבגר, ואכן בבתי הספר שמים על כך דגש במהלך העבודה עם הילד.
אך האם אתם ההורים בבית, יכולים להוסיף על כך ולחזק? בוודאי שכן!
ראשית, ממליצה לדבר עם צוות בית הספר, לקבל מהם את התוכנית עליה עובדים בכיתה כדי שיהיה לכם מידע על התפקוד שילדכם מסוגל אליו, ולקבל מהם כלים לבית.
שנית, אני רוצה לספר לכם משהו חשוב ומעניין על המשחק באייפד.
כולנו מכירים את משחקי ההרכבה והקופסה, החל מהפשוטים שבהם כמו פאזלים, לוטו וקוביות, ועד למורכבים כמו מונופול, שחמט ולגו. קשה מאד למצוא ילד אוטיסט שאוהב ומסוגל לשבת זמן ממושך על משחק קופסה או הרכבה. עובדה זו גורמת לכך שבני המשפחה מוכרחים להיות איתו כל הזמן ולנסות למצוא לו תעסוקה.
אז יש לי חידוש עבורכם!
יותר ויותר ילדים שמסרבים לשחק במשחק קופסה, מוכנים ואף שמחים לשחק את אותו המשחק בתוך האייפד! ויש לכך כמה וכמה סיבות.
1) העובדה שהמשחק באייפד תמיד נמצא בתוך אותן הגבולות ואינו חורג מעבר לשדה הראיה הקרוב, שלא כמו משחק קופסא שחלקיו עלולים להתפזר בכל חלקי החדר...
2) העובדה שהמשוב באייפד הוא קבוע וידוע ותמיד מגיע, מה שלא קורה במשחק קופסה רגיל.
מסיבות אלו ועוד, יש סיכוי גדול שגם ילדכם יוכל לשבת ולהרכיב פאזל, להתאים תמונות בלוטו, למלא סודוקו, לשחק טאקי, לצבוע ציור, לנצח בדמקה, למלא תשבץ, לבנות בקוביות או כל משחק אחר שהוא אוהב וטוב בו, בתוך האייפד.
אז אל יאוש, נסו לחשוב מהם תחומי העניין של ילדכם או פשוט תנו לו להתנסות במשחקים שונים, עד שתמצאו יחד את המשחק החביב עליו שיכול להעסיק אותו לשעות רבות.
דבר נוסף לא פחות חשוב, כמובן שיש משחקים שקרוב לוודאי יעסיקו הרבה ילדים, כמו משחקי מרוץ, מלחמה וכדו', אך לא להם כוונתי, כי כשאנו מחפשים משחק אנו רוצים למצוא בו תועלת חינוכית, לימודית או תקשורתית ולא רק העברת זמן.
אני מאחלת לכם שבקרוב ממש תוכלו להתרווח בנחת על הספה בשעות אחה"צ עם כוס תה נעימה ועוגייה ביד, ולידכם ילד מתוק משחק במשחק מועיל, עצמאי, חינוכי ומהנה.
מחפשים רעיונות לאפליקציות? הציצו בלשונית אפליקציות, שם תמצאו מגוון רחב ומתחדש של אפליקציות שוות.
בהצלחה רבה.