כשהאייפד הוא כלי משמעותי עבור הילד ומלווה אותו לאורך שעות היום, מן הסתם האפשרות להאזין דרכו למוזיקה אהובה היא משמעותית! ישנם דרכים שונות להאזין למוזיקה באמצעות האייפד, אך הדרך הפשוטה ביותר, שאינה מצריכה חיבור לרשת היא בהכנסת שירים אליו ושימוש באפליקצית מוסיקה. האייפד מגיע עם אפליקציה מובנית עבור מוסיקה, כיום היא בצבע ורוד, ריבוע ובתוכו תו נגינה. כאשר מעבירים שירים מהמחשב אל האייפד הם לא נשמרים בתיקיות, כמו במחשב, אלא עוברים כרשימה אחת ארוכה. איך בכל אופן מסדרים אותם לפי נושאים/אלבומים/זמרים? 1. אם בפרטי השיר מופיע האלבום, האמן, הסגנון או המלחין – ניתן לסנן את השירים לפי אחד מהנתונים הללו. 2. אפשר לערוך רשימות אישיות משלכם – ע"י יצירת רשימה חדשה ובחירת השירים שיושמעו בה. שיר אחד יכול להופיע במספר רשימות.
מסך התצוגה של האייפד יכול להסתובב בהתאם לכיוון החזקת האייפד, הוא יכול להיות לאורך או לרוחב. לעיתים אנו רוצים לקבוע את כיוון התצוגה לכיוון אחד ולמנוע את סיבוב המסך. כיצד עושים זאת? נכנסים אל "מרכז הבקרה" באמצעות החלקת האצבע בפינה השמאלית העליונה של המסך כלפי מטה, מוצאים את סמל הנעילה שנראה כמו מנעול, ובאמצעות לחיצה עליו קובעים את תכונת הסיבוב – האם המסך יסתובב או לא.
בטח כבר קראתם באתר כמה חשוב לסגור את האינטרנט, ואם לא – תקראו, אבל עד אז – איך מכבים את האינטרנט באייפד? יש שתי אפשרויות – האחת דרך מרכז הבקרה, באמצעות החלקת האצבע בפינה השמאלית העליונה של המסך כלפי מטה, ושם ניתן ללחוץ על אייקון האינטרנט ולכבות באמצעותו. אך לעיתים קרובות מוגדר שלחיצה עליו מכבה את האינטרנט רק באופן זמני. ולכן מומלץ לכבות את האינטרנט בדרך מעט יותר ארוכה אך בטוחה יותר. נכנסים ל"הגדרות" ושם בתחילת התפריט מופיעה האפשרות "אינטרנט אלחוטי" כאשר נלחץ עליה יופיע לנו תפריט עם האפשרות להדליק או לכבות את האינטרנט. שם לחצו על הכפתור והיפכו אותו מירוק (פעיל) לאפור (כבוי). כדי להפעיל מחדש ניתן להשתמש בדרך הקצרה הראשונה.
קוד גישה זהו הקוד אותו מקישים בכניסה לאייפד, הוא קיים כדי שלא יוכלו לחטט בתכני האייפד ללא רשותכם. הקוד הסטנדרטי, שבטח לכם יש אותו, מורכב מ-6 ספרות, יש באפשרותכם לשנות את סגנון קוד הגישה כך שיורכב מ-4 ספרות או יותר, או בכלל מאותיות. איך עושים את זה? כדי לשנות את סגנון קוד הגישה כנסו להגדרות, דפדפו מעט בתפריט בצד ימין עד שתגיעו לשורה "touch id וקוד גישה". לחצו עליה. כאן תדרשו להקיש את קוד הגישה הקיים. לאחר שהקשתם יפתח תפריט ובו תמצאו את השורה "שנה את קוד הגישה". שוב תדרשו להקיש את הקוד הקיים, ואז יוצע לכם לבחור בקוד חדש, רגע לפני שאתם בוחרים בקוד החדש לחצו על השורה שקוראת "אפשרויות קוד גישה" וכאן בחרו באפשרות שנוחה לכם יותר.
איך גורמים למסך האייפד להיות בהיר ומואר יותר? זוכרים את "מרכז הבקרה"? למי שלא זוכר, מחליקים את פינת המסך השמאלית העליונה בעדינות כלפי מטה ונפתח תפריט קטן – זהו מרכז הבקרה. כאן תמצאו מלבן מוארך עם סמל של שמש – זהו כפתור השליטה בבהירות, נסו להעלות ולהוריד את רמת הבהירות בעזרתו.
בטיפ הקודם דברנו איך לשלוט על בהירות המסך של האייפד מתוך מרכז הבקרה. אז הזכרתי שיש קשר בין "בינה מלאכותית" לשינוי בהירות המסך – ארחיב על כך – באייפדים החדשים והמתקדמים של ימינו יש אפשרות לאייפד עצמו לקבוע את רמת התאורה הנדרשת עבור ראייה מיטבית בעצמו! האייפד מזהה את רמת התאורה החיצונית ולפי זה מתאים את בהירות המסך. האפשרות הזו נקראת True Tone. ואתם יכולים לקבוע האם היא תהיה פעילה והתאורה תשתנה מעצמה או לבטל אותה כך שאתם תשלטו על עוצמת התאורה. כדי לשלוט בה עליכם להכנס אל מרכז הבקרה (תזכורת: החליקו בעדינות את פינת המסך השמאלית מלמעלה כלפי מטה) למצוא שם את מחוון התאורה – מלבן מאורך עם סמל שמש עליו, וללחוץ עליו למשך שניות מספר. מה שיקרה הוא שהמלבן יגדל ומתחתיו תופיע האפשרות True Tone. כאן החליטו האם האפשרות תהיה פעילה (כחולה) או כבויה (אפורה)
כבר הורדתם מלא אפליקציות, והאייפד עמוס עמוס, ויש מלא עמודים של אפליקציות.... ראשית – מומלץ לסדר את האפליקציות בתיקיות כמו שמוסבר בקורס הדיגיטלי באתר... אבל – בכל אופן, אתם מחפשים אפליקציה מסוימת ולא מוצאים אותה!! מה עושים? יש אפשרות חיפוש. בעדינות מחליקים את האצבע על אחת האפליקציות כלפי מטה, והופ – קופצת למעלה שורת חיפוש, כאן הקישו את שם האפליקציה – והנה היא תופיע!!
כדי להתקין אפליקציות באייפד יש צורך בשם משתמש (הנקרא אפל אי די apple id) וסיסמה. האם בכל הורדה צריך להקיש את הסיסמה? יש הבדל בין אפליקציה שעולה כסף לבין אפליקציה חינמית. באפליקציה בתשלום צריך תמיד להקיש את הסיסמה – זה כדי שילדים לא יוכלו להוריד אפליקציות ללא רשות.... לדוג'... בהורדת אפליקציות חינמיות ניתן לבחור באפשרות שלא צריך להקיש סיסמה בכל הורדה. זה נעשה כך: כנסו ל"הגדרות", גללו בתפריט הימני עד שתגיעו לשורה "Itunes Store ו- App Store", בתפריט שיפתח משמאל בחרו באפשרות "הגדרות סיסמה", ושם בטלו את האפשרות של "דרוש סיסמה". שימו לב – אם מופעלות לכם הגבלות באייפד או Touch ID מוגדר לרכישות, כנראה שתצטרכו לבטל אותם לפני...
2 טעויות שגורמות לבטריה של האייפד להגמר מהר לבטריה של האייפד יש אורך חיים ומספר מחזורי טעינה מוגבל. החלפת בטריה לאייפד הינה תהליך מורכב ויקר, וכדי לנצל את הבטריה ולהנות ממנה כמה שיותר הקפידו על הכללים הבאים 1. חברו את האייפד להטענה רק כשהבטריה מתחת ל-20 אחוז. אחת הטעויות הגדולות הינה להטעין את האייפד בכל אפשרות, כל חיבור לחשמל גורם לבזבוז מחזור טעינה, כך שמידי מהר לא יישארו לבטריה מחזורי טעינה והיא תלך.... 2. הטעינו את האייפד עד שהבטריה מגיעה ל-100 אחוז. כדי לתת לבטריה את מלוא כוחה מומלץ להטעינה במלואה בכל מחזור טעינה. הטענה מלאה מסייעת לבטריה לפעול בצורה מיטבית.
כדי לדעת מה דגם האייפד שלכם כדי לדעת איזה גודל מגן הוא צריך, נכנסים להגדרות האייפד, ושם בימין תחת "כללי", ואז בשמאל "אודות" יש את המידע על האייפד. אם לא מופיע שם הגודל שלו רשמו בגוגל את מספר הדגם של האייפד ושם יעלה לכם כל המידע אודות האייפד. בקרוב ארכז באתר מידע אודות האייפדים הנפוצים לשימוש.
נצא מתוך הבנה *שאייפד אינו טלפון נייד* , אלא מחשב. ולכן הוא *זקוק לכח חשמל גדול* כדי להטען, מה שאין כך טלפון נייד שצורך כח חלש יותר. מכך נבין שמטען שמטעין את הטלפון לא יתאים להטענת האייפד, לעיתים *זה נראה שזה לא נכון*? שהמטען של האייפון או המטען הזול שקנינו ב-20 שקל מצליח להטעין את האייפד? אז דעו שיכולים לקרות מספר דברים – או שהמטען יצליח להטעין פעם אחת ואז יפסיק ולא יטעין יותר, או שהטעינה תיקח זמן רב מאד מאד מאד ואל תהיה יעילה ורק תפגע בסוללה של האייפד. בכל מקרה – לא מטעינים אייפד במטען של טלפון.
שמעו סיפור מצחיק ומחכים! קבלתי פניה ממורה שבכיתתה מקרן אינטראקטיבי (מה זה ומה מעלותיו - בהזדמנות) העיקר הוא שלמקרן יש עט חשמלי שמאפשר לעשות איתו דברים נפלאים. ומה היתה הפניה? העט הפסיק להגיב! היא ניסתה לאפס ולכייל אך דבר לא עזר. והפתרון? בסך הכל סיפור של בטריה שנחלשה.... אמרתי לה לשים בטריה חדשה, והפלא ופלא - העט חזר לפעול כבראשונה! ללמדכם - לבעיות גדולות - פתרונות פשוטים (לרוב, לא תמיד...)